Mobeck Tekniske bygger komplett løpsbil for kunde. Dette blir en så tro kopi som mulig av Tom Walkinshaw’s Gr.A Jaguar fra 1984.
Følg med her hvordan det gjøres og se detaljene som er unikt for denne løpsbilen. I Historisk racing må bilene bygges eksakt slik de var uten bruk av moderne teknikk, det krever mye research og spesial produserte deler.

En XJS med helt og fint karosseri men uten motor ble funnet i Stockholm. Bilen ble strippet for alt og hele karosseriet med dører og panser ble syredyppet. Etter syredypping får man lettere se tilstanden på platedeler og det gjør arbeidet med kapping, modifisering og sveising mye lettere. Sveisene blir jo også mye bedre da man unngår forurensinger i sveisebadet.

En meget stor del av arbeidet i en slik byggeprosess er research rundt hvilke modifikasjoner de gjorde for å gjøre løpsbil av den. Jeg har reist og oppsøkt originalen å tatt mål og bilder av det meste og noe har jeg lest meg fram til i bøker og mailer med de som jobbet med dette i 1984.

En Gruppe A bil skal i utgangspunktet ikke være så mye modifisert da de skal ha originalt karosseri, hjuloppheng, ventil løft og manifolder. Dette for å kunne konkurrere med «std» biler, i utgangspunktet en interessant plan.
Men det skal vise seg at TWR sin Jaguar er vel en av de mest modifiserte Gr.A bilene som er bygd. De var gode til å tolke regelverk. Dermed blir det mye arbeid med denne bilen, rett skal være rett, historisk juks også.

På løpsbiler er det normalt med tilleggs sveising i alle plateskjøter for ekstra styrke. Det blir også masse endringer på grunn av større hjul, luftjekker, spesielle innfestinger til hjuloppheng og totalt 4 oljekjølere og en større radiator. Jeg har skaffet Homogolerings papirer for bilen fra 1984 og finner masse detaljer jeg kan kopiere der.

Hjulopphenget er kraftig forsterket og nye fester er laget etter gamle bilder og papirer.
Buret er også laget så likt det originale som mulig samtidig som det skal være FIA godkjent.

Nå er det meste på plass og småtteri som å tette skruehull, fjerne braketter, lage nye fester til motorsport ting og aerodynamiske anordninger blir gjort til slutt før lakkering.

Karosseri ferdig preppet. Lakk neste

 

 

  1. Fantastisk spennende arbeid du utfører her. Det er jo en utrolig bil disse TWR’ene og kjøringen på Bathurst/YouTube er ren nytels

  2. Hei,
    Jeg har nettopp sett i «Jaguaren» at dere tilbyr et «bolt on» V12 EFI kit. Er dette settet tilgjengelig og til hvilken pris?

  3. Jeg overvar TWR’s Black Cats i Macau GP med blant annet Tom W. sjøl bak rattet i den ene og vil aldri glemme lyden av disse bilene.De gjorde også rent bord !

    • Det er jo ganske kult da, får håpe lyden blir den samme, bør bli det. Vi har samme kamprofil, kompresjon og manifolder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *